Tabung fluoresensi uga dikenal minangka lampu neon, yaiku tabung gas uap merkuri tekanan rendah sing ngowahi fluoresensi dadi cahya sing katon.Tabung neon duwe kaluwihan dadi luwih efisien energi tinimbang lampu pijar.Iki minangka jinis lampu sing murah lan tahan lama lan digunakake ing macem-macem aplikasi omah lan komersial.